Skip to content

Értékteremtés

Kutyáink szocializált környezetben, külön berendezett, fűtött kennelekben élnek, amelyhez egy nagy udvar is tartozik, így a kedvenceink jó idő esetén örömmel játszhatnak kint a friss levegőn.

A kutyáim Magyarországon a Hungary Bulldog Section bejegyzett tagjai. 

Évente 1-2 angol bulldog alom születik, a célom nem a szaporítás hanem a megfelelő tenyésztés, és persze, hogy a kutyáim is jól érezzék magukat. Az angol bulldog kutyusok családias környezetben fejlődhetnek és szocializálódnak, az összes bulldog megkapja tőlünk a kellő figyelmet!

Az idős kutyáim a mai napig velem együtt élnek, ők már megszolgáltak és a szívemhez nőttek, életüket elejétől a végéig nálunk, családban élik le.

Fontos a szocializáció

Minden bulldog más és más természetű, igazi egyéniségek. Vannak akik a természetükből adódóan barátkozó típusúak, vannak akik visszahúzódóak, erre nagy hatással van a környezetük. Fontos, hogy a bulldog emberekkel és más kutyákkal szocializálódjon!

Bizalmi kapcsolat

Genetikailag beléjük van kódolva az emberhez tartozás iránti vágy! Még a legbizalmatlanabb bulldognak is el lehet nyerni a bizalmát! Hosszú út, sok munka, de egy igazán elszánt gazdi, aki képes minden követ megmozgatni azért, hogy a kutyusa bízzon benne, annak sikerülni fog!

A kutya táplálása

Az egyik legfontosabb! Itt csúszhat el nagyon sok minden, főleg egy angol bulldog kutyusnál!

Kölyökként egyedi igényeik vannak, fontos a minőségi alapanyagok, a megfelelő mennyiségű fehérje és rostok! Vigyázni kell, az angol bulldog nagyon falánk fajta, muszáj mértékkel etetni a társunkat! – Mi az Italicus szuperprémium tápjait adjuk nekik már kölyökkortól. –

Angol Bulldog ápolása

Az angol bulldog fajta ápolást igényel, figyeljünk a szemek, a fülek, a ráncok és a redők alapos tisztítására!

Minél nyitottabb…

Az fenti táblázat bemutatja az orrlyuk típusokat.
Milyen egy zárt és nyitott orrlyuk.

Sok tenyésztő még a gondolatig sem jut el, hogy jobb légzésű, jobban mozgatható kutyákat tenyésszen.

“Hiszen minden bulldog ilyen”

Rossz légzésű, melegben nem mozgatható.

Valójában csak arról van szó, hogy az egyre szűkülő génállomány miatt torzul a légzőszerv, romlik a szaporodás biológia és az immunitás.

A levegő útjának legelső állomása az orrlyuk, így ha itt baj van akkor bizony lehet korrekcióra van szükség.

A brachicepal(nyomott orrú) fajtáknàl véleményem szerint szabályozni kellene a légzőszerv épségének vizsgálatát, majd szelekcióval évek alatt egyre nyitottabb orrlyukú(jobb légzésű) egyedeket bevonni a tenyésztésbe.

A James Bull Kennelben született és tovább értékesített kölyköknél még soha nem kellett korrekciós műtétet végrehajtani!

Ezen az úton haladunk tovább…

Fontos az egészségügyi szűrés

2021 Január 1-től kizárólag olyan kiskutya kerülhet az új tulajdonoshoz, aki átesett egy komplex egészsgügyi vizsgálaton!

12 hetes kortól minden kölyöknél elvégezzük az alábbi vizsgálatokat:

Készül egy röntgen felvétel a légcsőről és a gerincről, majd az orvos megvizsgálja a kölykök térdkalácsát (Patella), illetve készül egy szívzörej vizsgálat. Ha bármilyen kóros elváltozást tapasztalunk (még nem fordult elő) akkor az állatorvos további kivizsgálásokra küld. Ebben az esetben a kiskutya nálunk marad a teljes gyógyulásig.

Amennyiben minden rendben van, az állatorvos egy két nyelvű kórlapot (magyar-angol) állít ki, melyet az adásvételkor átadunk a vevő részére.

A kennelünk egyik alapelve, hogy az új tulajdonos kizárólag egészséges kiskutyát kapjon a kezébe!

Így mi is és a vásárlóink is elégedettek lesznek.

Kutyáink egészségét a https://www.netvet.hu/ felügyeli!

Adásvételi szerződés + garancia

Az egyik legfontosabb része az adásvételnek. A kutya foglalása előtt szoktuk kiküldeni vagy megmutatni a szerződést.

Fontos, hogy mindenki figyelmesen olvassa át mielőtt kölyök kutyát foglal és ha kérdése van bátran forduljon hozzánk! Azért vagyunk, hogy válaszoljunk minden felmerülő kérdésre.

A szerződésünk tartalmazza az eladó és a vevő adatait, a kutya adatait, az átadott dokumentumok listáját (útlevél, oltási bizonyítvány, kórlap és röntgen lelet), illetve az egészségügyi garanciára vonatkozó adatokat.

Kennelünk minden eladott kölyök kutyára 1 év garanciát vállal, melynek részleteit az adásvételi szerződés tartalmazza!

Természetesen szívesen vesszük, ha az új tulajdonos néhány alkalommal fotókat küld a kiskutya fejlődéséről, de ez nem kikötés, mi nem kötelezünk erre senkit 🙂